Disable Preloader

Udruge i društva



Galopski klub „Troja“ ugledao je svjetlo dana 17. kolovoza 2010. godine. Osnivači Udruge građana, GK „Troja“ (op.a. u daljnjem tekstu: Klub), su Petar Bošnjak, Zoran Rebić i Romana Kovačić. Petar Bošnjak je do travnja 2012. g. vršio dužnost predsjednika Kluba kad je, nažalost, zbog osobnih razloga i nedostatka vremena morao odstupiti. Zamijenio ga je Zoran Rebić koji i danas vrši dužnost predsjednika Kluba.

Klub je registriran pri Trgovačkom sudu u Bjelovaru zbog želje za zakonskim okvirom ljubavi prema galopskom sportu. Na mnogim mjestima je moguće pročitati kako su utrke konja „konjička formula 1“ zbog navale adrenalina kod gledatelja, ali i sudionika utrke. Možda zvuči pomalo izlizano i pokrpano, ali je i vrijedna metafora galoperu.

Uz Zorana Rebića, temelj Kluba čini Tamara Jambrek, licencirana trenerica za treniranje i pripremu konja za galopske utrke. Njihova ljubav prema konjima koja traje od djetinjstva, predanost treniranju galopera vidljivi su kroz postignute rezultate plemenitih pasmina, engleskih punokrvnjaka i arapskih konja. Arapski pastuh 218 Mabrouk Amor ponos je Kluba s osam pobjeda u RH i BiH. Jednu pobjedu osvojio je i s Tamarom Jambrek u sedlu. Klub broji dvadesetak marljivih članova, aktivnih i podupirućih, čija je jedina nagrada suza radosnica na licu pozvana od brzine vjetra.

Klub je u lipnju 2011. godine sudjelovao u organizaciji amaterskih utrka konja koje su se održale na poligonu za trening koje je smješteno na ulazu u Veliko Trojstvo. U lipnju 2012. godine u sklopu turističke manifestacije „Terezijane“ i „Proljeća u Velikom Trojstvu“, Klub je uz glavne organizatore (TZ Bjelovar – Bilogora, Općinu Veliko Trojstvo i Bilogorski turistički put) bio suorganizator drugog natjecanja u amaterskim utrkama konja te natjecanju u starim sportovima. Također smo i u 2013.g. sudjelovali u organizaciji amaterskih, trećih po redu, utrka konja. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, dugog kišnog razdoblja, prošle godine (2014.) nismo uspjeli organizirati konjičke dane. Ove godine hrabro nastavljamo dalje s proširenjem programa! Na taj način želimo potaknuti razvoj ruralnog turizma i konjičkog turizma na području Općine Veliko Trojstvo te unaprijediti ponudu destinacije. Osim u organizaciji amaterskih, Klub je uspješno sudjelovao u profesionalnim galopskim utrkama koje su se odvijale diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu gdje su konji postigli izvrsne rezultate.

9. i 10 svibnja 2015.g. smo uspješno otvorili vrata našeg Kluba te pozvali goste na „Dane otvorenih vrata“ uz druženje s konjima, razgledavanje imanja OPG Rebić, zbirke starih zanata i radionicu filcanja vune (izrada cvjetića) pod kreativnim vodstvom Slađane Bošnjak iz Udruge Zona Kreative.

Zahvaljujemo se Općini Veliko Trojstvo na njenoj potpori i svim dragim ljudima koji su prepoznali naš entuzijazam, rad i upornost! Điha!

Neki od rezultata:









Tajnik GK „Troja“:
Romana Kovačić