Radni posjet državnog tajnika u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Općini Veliko Trojstvo - Općina Veliko Trojstvo
Disable Preloader

Novosti

Općinu Veliko Trojstvo je 27. prosinca 2017. godine posjetio državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac, u pratnji saborskog zastupnika Mire Totgergelija i tajnika HDZ-a Bjelovarsko-bilogorske županije Silvestra Štefovića. Namjera je bila da se na terenu uvjeri kako su provedeni projekti koje je Općina Veliko Trojstvo provela u suradnji s tim ministarstvom, a podsjetimo, radi se o projektu „Energetska obnova sportsko-poslovnog objekta“ vrijednom 251.175,25 kuna koji je od strane Ministarstva sufinanciran sa iznosom od 200.000,00 kuna i projektu „Adaptacija krovišta etnografskog muzeja u sklopu etno parka u Velikom Trojstvu“ vrijednom 235.741,34 kuna koji je isto tako od strane Ministarstva sufinanciran sa iznosom od 200.000,00 kuna.


      U ime domaćina primili su ih Općinski načelnik Ivan Kovačić, zamjenik Općinskog načelnika Marijan Juranić, zamjenici predsjednika Općinskog vijeća Marijan Sabolović i Željko Bajza, te članovi Općinskog vijeća Siniša Pretković i Krešimir Vukoša.


     Općinski načelnik Ivan Kovačić je tom prilikom upoznao goste sa radom Općine Veliko Trojstvo i do sada provedenim projektima, te istaknuo projekte koji su pripremljeni i spremni za apliciranje, odnosno koji su već aplicirani na raspoložive natječaje. Posebno se osvrnuo i naglasio odličnu suradnju sa Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u provedbi projekata od velikog značaja za Općinu Veliko Trojstvo.


     Državni tajnik Velimir Žunac upoznao je prisutne o nadolazećim natječajima i mogućnostima koje oni pružaju, izrazio zadovoljstvo sa provedbom ovogodišnjih projekata, te poručio da će Ministarstvo zasigurno i u slijedećoj godini podržati projekt ili projekte koje će mu sukladno svojim potrebama kandidirati Općina Veliko Trojstvo.


Natrag