Disable Preloader

Udruge i društva

Vatrogasna zajednica Općine Veliko Trojstvo, kao krovna vatrogasna organizacija u Općini, dobrovoljna je, stručna i humanitarna Udruga od posebnog interesa za Općinu Veliko Trojstvo, s temeljnom zadaćom ostvarivanja zajedničkih ciljeva dobrovoljnih vatrogasnih društava i interventne vatrogasne postrojbe, temeljem Zakona o vatrogastvu.

Vatrogasna zajednica Općine Veliko Trojstvo

Osnovana je 1993. godine i objedinjuje sedam dobrovoljnih vatrogasnih društava:
DVD Malo Trojstvo - osnovano 18. 8. 1932. godine
DVD Veliko Trojstvo - osnovano 9. 9. 1922. godine
DVD Višnjevac - osnovano 8. 5. 1952. godine
DVD Martinac - osnovano 28. 4. 1957. godine
DVD Dominkovica - osnovano 13. 10. 1956. godine
DVD Ćurlovac - osnovano 26. 8. 1934. godine
DVD Grginac - osnovano 24. 6. 2005. godine

Zajednica broji više od 150 članova, dobrovoljnih vatrogasaca. Predsjednik Vatrogasne zajednice je Darko Rupa, a zapovjednik Nikola Živoder.
Višegodišnji programski zadaci temelje su se na pomlađivanju i školovanju, te je posebno vrijedan odnos prema pripadnicima vatrogasne mladeži čiji broj kroz godine raste. Nadalje, ulažu se napori u opremanje društava u cilju povećanja mogućnosti operativnog djelovanja, gdje je postignut značajan napredak, posebice nabavom vatrogasne cisterne marke Mercedes s Rosenbauer vatrogasnom nadogradnjom donacijom Jadranskog naftovoda d.d.. Nabava je realizirana 2011. godine posredstvom i zahvaljujući Općini i načelniku Ivanu Kovačiću.

Vatrogasna zajednica Općine Veliko Trojstvo