Disable Preloader

Udruge i društva

Ženski rukometni klub „Veliko Trojstvo“ formiran je 1995. godine, kada su u njemu igrale učenice osnovne škole. Natjecanjima u Međužupanijskoj ligi priključio se već sljedeće, 1996. godine.
U veljači 1998. godine održana je osnivačka skupština, na kojoj je osnovan Ženski rukometni klub „Veliko Trojstvo“. Branka Pleskalt izabrana je za predsjednika, te ovu dužnost i danas uspješno obnaša, a za uspješan rad je 2013. godine primila priznanje Općine Veliko Trojstvo. Posebnu organizacijsku i logističku ulogu u klubu ima Viktor Strepački, koji je za svoj rad 2003. i 2013. godine primio priznanje Općine Veliko Trojstvo.
Klub doživljava stalni napredak u natjecanju, u svim sezonama zauzimaju jedno od prva tri mjesta. Klub je 2007. godine primio priznanje Bjelovarsko-bilogorske županije i to plaketu „Tihomir Trnski“.
Nakon osvajanja prvog mjesta u Međužupanijskoj ligi u sezoni 2010./2011. odlukom Uprave kluba, ŽRK „Veliko Trojstvo“ uključilo se u natjecanje 3. HRL sjever.
U premijernoj sezoni 2011./12. rukometašice su pod vodstvom trenera Tihomira Lovraka uspjele na kraju sezone osvojiti odlično četvrto mjesto u konkurenciji jedanaest klubova. Ukupan učinak ŽRK „Veliko Trojstvo“ bio je trinaest pobjeda te sedam poraza, čime su bile ugodno iznenađenje za sve ostale klubove.
U tekuću sezonu 2012./13. ŽRK „Veliko Trojstvo“ krenulo je pod vodstvom novog trenera Milana Prihića, a broj klubova smanjio se na samo šest, nakon čega odlučeno je da će se prvenstvo igrati četverokružno. Ekipa se nešto promijenila u odnosu na sezonu prije, ali je za sada rezultat još bolji. Od početka natjecanja bilo je jasno da su sve ekipe u ligi podjednake te da će svaka utakmica biti vrlo neizvjesna. No, što je vrijeme više protjecalo, to su igračice sve više prihvaćale način rada novog trenera te rezultati nisu izostajali.
Nakon devet odigranih prvenstvenih utakmica rukometašice ŽRK „Veliko Trojstvo“ drže 1. mjesto na tablici. U zadnjem kolu, na svom terenu, trebaju barem bod kako bi osvojile naslov jesenskih prvaka. Uz sjajne rezultate valja naglasiti kako ekipa ima najmanje isključenja, te da nitko nije dobio nikakvu kaznu koja bi snosila neke sankcije.

Ženski rukometni klub Veliko Trojstvo

Ove sezone za ŽRK „Veliko Trojstvo“ pod vodstvom trenera Milana Prihića nastupale su:
Bošnjak Marija, Fegeš Matea, Husnjak Mirela, Jambrešić Anja, Jolić Ivana, Kovačević Ladić Vanja, Lešnik Anita, Matić Marina, Matić Željka, Lonjak Ana, Miklić Andrijana, Mustafa Marijana, Nikšić Magdalena, Ožanić Matea, Pecolaj Andrijana, Pribolšan Veronika, Rupa Monika, Strepački Ivana, Zeman Simona.

Ženski rukometni klub Veliko Trojstvo

Nakon izgradnje dvorane stvoreni su preduvjeti i za rad s mlađim dobnim uzrastima. Tako klub ima i svoju drugu ekipu u kojoj treniraju djevojke koje će u budućnosti biti nositeljice kluba. Ta mlada ekipa, također pod vodstvom Milana Prihića, natječe se u Regionalnoj ligi za svoj uzrast. U prva dva kola lige ubilježena su dva minimalna poraza, 10:9 od Daruvara te 16:14 od Garešnice, ali bez obzira na te rezultate vidi se da je pred mladim igračicama lijepa budućnost, a recipročno i lijepa budućnost Kluba.
U drugoj ekipi treniraju i igraju:
Bačak Emili, Baršić Ema, Barunić Maja, Bodo Petra, Bošnjak Petra, Đipalo Sandra, Ivanko Ančica, Jolić Matea, Komljenović Ana-Marija, Komljenović Lucija, Miloš Valerija, Pribolšan Veronika, Rupa Anja, Šingelberger Valentina, Španić Lucija.

Ženski rukometni klub Veliko Trojstvo

Također, jednom tjedno radi se i s najmlađim uzrastima, koji su u kategoriji mini rukometa, pa je tako gotovo u potpunosti zaokružen ciklus rada Kluba.