Disable Preloader

Obrazovanje

Općina Veliko Trojstvo nakon višegodišnjih napora, uspjela je realizirati izgradnju kapitalne investicije objekta školsko-sportske dvorane vrijedne 17 milijuna kuna. Potrebno je naglasiti da je Općina osigurala građevinsko zemljište, cjelokupnu komunalnu infrastrukturu i projektnu dokumentaciju, dok je izgradnju financirala Bjelovarsko-bilogorske županije kojoj se ovim putem posebno zahvaljujemo.

Školsko-sportska dvorana

Vjerujemo da je ovaj objekt već opravdao ulaganje, obzirom da ga koriste učenici Osnovne škole Veliko Trojstvo u svom nastavnom programu, ali i poslije nastave uz stručno osoblje kroz škole rukometa, košarke, tekwando-a itd., što znači da imaju ispunjeno vrijeme uz nadzor odraslih do dolaska školskih autobusa. Isto tako, objekt koriste i naše brojne sportske udruge koje ostvaruju vrhunske rezultate, a do sada nisu imale optimalne uvjete za rad. Brojne sportske udruge na našem području, koje okupljaju veliki broj djece i mladih, izgradnjom ove dvorane dobili su uvjete za još masovnije i kvalitetnije bavljenje sportom.


Školsko-sportska dvorana

Školsko-sportska dvorana je svečano otvorena 8. lipnja 2010. godine. Zajedno su je otvorili ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs i ministar turizma Damir Bajs, a blagoslovio ju je biskup Bjelovarsko-križevačke biskupije mons. Vjekoslav Huzjak.

Dvorana je smještena u centru Velikog Trojstva uza samu školu. Kapacitet gledališta iznosi 300 mjesta. Prostor borilišta dvorane je dimenzija 27×45 metara, što omogućava igranje rukometa, košarke, tenisa, odbojke, badmintona, stolnog tenisa i drugih sportova. Pomoću posebnih razdjelnih stijena koje se elektromotorima spuštaju sa stropa, veliki se prostor dijeli u tri borilišta veličine košarkaškog igrališta, dimenzija 15×27 metara. To omogućava ne samo podjelu borilišta, nego i njegovo istodobno korištenje u trodijelnom režimu rada - školske nastave, rekreacije i treninga, čime se iskoristivost prostora višestruko povećava. Jedan od zanimljivijih tehničkih detalja jesu košarkaški koševi koji se spuštaju pomoću elektromotora s krovne konstrukcije, te digitalni semafor koji ima mogućnost prikazivanja vremena i rezultata za sve sportove. U sklopu objekta nalaz se i mala dvorana veličine 100 m2, kao i pripadajuće pomoćne prostorije (svlačionice, spremišta, kabineti, kotlovnica i dr.).

Radom dvorane upravlja Osnovna škola Veliko Trojstvo, od koje se mogu dobiti sve informacije vezano uz mogućnosti i termine rekreacije:

Tel. 00385 (0)43 885 006
E-mail: os-veliko-trojstvo-001@skole.t-com.hr
Kontakt osoba: Valna Bastijančić


Školsko-sportska dvorana

U ovom trenutku, a s ciljem osiguravanja vrhunskih uvjeta u osnovnoškolskom obrazovanju Općina Veliko Trojstvo i Osnovna škola Veliko Trojstvo intenzivno rade na izradi projektne dokumentacije za dogradnju škole, kojom će se omogućiti odvijanje nastave u jednoj smjeni i produženi boravak učenika do trenutka povratka njihovih roditelja s posla. Uložit će se napori da se navedeni projekt realizira u najkraćem mogućem vremenu na korist i zadovoljstvo cijeloj Općini, a posebice nadolazećim generacijama.