Disable Preloader

Udruge i društva

Grb Udruge Bilogora-Papuk 1991. Udruga Bilogora – Papuk 1991. osnovana je 2005. godine. Osnovali su je branitelji – jahači iz cijele sjeverozapadne Hrvatske, te pojedini saborski zastupnici, župani, gradonačelnici i načelnici općina Bjelovarsko – bilogorske i susjednih županija, kao i ratni zapovjednici mnogih postrojbi koje su sudjelovale u operaciji za oslobađanje Bilogore, Papuka i Psunja. Sjedište Udruge je u Velikom Trojstvu.

Cijevi udruge su:
  • promicanje temeljnih vrijednosti Domovinskog rata
  • borba za pravo vrednovanje prve uspješne oslobodilačke operacije Domovinskog rata u kojoj je u studenom i prosincu 1991. godine oslobođeno šire područje Bilogore, Papuka i Psunja, time i borba za pravo vrednovanje uloge zapadne Slavonije i sjeverozapadne Hrvatske u Domovinskom ratu
  • popularizacija konjičkog sporta, posebice među braniteljima i omladinom
  • popularizacija konjarstva i konjičkog sporta kao značajnog čimbenika za gospodarski i turistički razvoj ruralnih područja kontinentalne Hrvatske.
Udruga Bilogora-Papuk 1991.

Svoje ciljeve Udruga ostvaruje organiziranjem jednodnevnih i višednevnih jahanja, samostalno ili u suradnji s pojedinim konjičkim klubovima, županijama, gradovima i općinama. Takvim zajedničkim jahanjima obilježavaju se pojedini događaji Domovinskog rata, a posvećena su poginulim suborcima i prijateljima.
Također, Udruga sudjeluje u organizaciji endurance utrka, a u tu svrhu trasiraju se i obilježavaju konjičke staze na Papuku i Bilogori.

Predsjednik udruge je mr. sc. Darko Kirinčić dr. med., a tajnik je bojnik Zlatko Kramarić.

Udruga Bilogora-Papuk 1991.