Zabrana napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka! i izdavanje PROPUSNICA - Općina Veliko Trojstvo
Disable Preloader

Novosti

S obzirom da na pojedinim područjima postoji znatno povećani rizik od prijenosa bolesti COVID-19, a kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg širenja bolesti, zabranjuje se napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka, sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, donesenoj od Nacionalnog stožera civilne zaštite dana 23. ožujka 2020. godine.


Zabrana se ne odnosi na:  • promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja (propusnica – odgovorna osoba u pravnoj osobi)

  • dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe (propusnica – odgovorna osoba u pravnoj osobi)

  • izvješćivanje javnosti (propusnica – odgovorna osoba u pravnoj osobi)

  • stanovnika koji zahtjevaju hitnu medicinsku skrb (propusnica – izabrani liječnik obiteljske medicine)

  • iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština (propusnica – nadležni stožer civilne zaštite)

  • putovanja na posao i s posla, ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće (propusnica – odgovorna osoba u pravnoj osobi)

  • žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19 (propusnica – odgovorna osoba u pravnoj osobi)


Prilikom ulaska i izlaska s područja prebivališta i stalnog boravka moraju se poštovati sljedeće mjere:  • socijalnog distanciranja

  • ne zadržavanja na javnim prostorima

  • posjedovati valjanu propusnicu.


STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE VELIKO TROJSTVO izdaje propusnice samo za one koji prebivalište napuštaju iz vitalnih obiteljskih razloga poput skrbi o starijima, djeci i kupnje hrane izvan mjesta prebivališta (npr. u druge općine ili grad Bjelovar).


Ne trebaju vam propusnice za kretanje unutar područja Općine Veliko Trojstvo, no ipak i tu morate ograničiti svoje kretanje samo na nužno.


Ukoliko spadate pod skupinu kojoj Stožer civilne zaštite Općine Veliko Trojstvo treba izdati propusnicu, a s ciljem smanjenja rizika prijenosa bolesti COVID-19, omogućeno je elektronsko podnošenje zahtjeva, temeljem kojega će Vam propusnica biti dostavljena putem elektroničke pošte. Molimo Vas da ispunite obrazac dostupan OVDJE.
Natrag