Raspisani su lokalni izbori - Općina Veliko Trojstvo
Disable Preloader

NovostiOdlukama  Vlade  Republike  Hrvatske od 14. travnja 2021. godine, koje su objavljene u „Narodnim novinama“ i na mrežnoj stranici Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske i dostupne su OVDJE, a stupile su danas (15. travnja 2021.) na snagu, raspisani su lokalni izbori koji će se održati u nedjelju, 16. svibnja 2021. godine.


Pozivaju se birači koji imaju aktivno i pasivno biračko pravo na lokalnim izborima da na vrijeme provjere jesu li upisani u registar birača, te da provjere točnost podataka u registru birača.


Obvezatne upute Državnog izbornog povjerenstva objavljuju se u „Narodnim Novinama“ i na mrežnoj stranici Državnog izbornog povjerenstva www.izbori.hr.


Obrasci za postupak kandidiranja na lokalnim izborima mogu se, počevši od 16. travnja 2021. preuzeti s mrežne stranice Državnog izbornog povjerenstva www.izbori.hr


U odnosu na lokalne izbore u Općini Veliko Trojstvo, birati će se 13 članova predstavničkog tijela i Općinski načelnik. Prijedlozi kandidacijskih lista za izbor članova predstavničkih tijela i prijedlozi kandidatura za izbor Općinskog načelnika moraju prispjeti nadležnom Općinskom izbornom povjerenstvu Općine Veliko Trojstvo najkasnije u roku 14 dana od dana stupanja na snagu odluka o raspisivanju izbora, dakle najkasnije do 29. travnja 2021. do 24:00 sata.


Sve obavijesti vezane uz provođenje lokalnih izbora u Općini Veliko Trojstvo mogu se dobiti u nadležnom Općinskom izbornom povjerenstvu (UL. BRAĆE RADIĆA 28, VELIKO TROJSTVO, email: oip.veliko-trojstvo@izbori.hr ili telefon 043/885-643.
Natrag