Svečano otvorenje Dječjeg vrtića Veliko Trojstvo i dodjela javnih priznanja Općine Veliko Trojstvo - Općina Veliko Trojstvo
Disable Preloader

NovostiMinistrica poljoprivrede mr. sc. Marija Vučković, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić, Općinski načelnik Marko Kutanjac i njegov prethodnik u ukupno 7 mandata Ivan Kovačić, svečano su otvorili Dječji vrtić Veliko Trojstvo.


 


Dječji vrtić je započeo sa svojim radom 22. travnja 2021. godine, a izgrađen je kroz europski projekt vrijedan 14 milijuna kuna naziva: „Rekonstrukcija i dogradnja osnovne škole s dodatnim učionicama, dječjim vrtićem i jaslicama, kuhinjom i ostalim pratećim sadržajima“, kojeg su u partnerskom odnosu provele Općina Veliko Trojstvo i Bjelovarsko-bilogorska županija, u kojemu projektu je Bjelovarsko-bilogorska županija financirala školski dio kojim su za potrebe Osnovne škole Veliko Trojstvo izgrađene dodatne učionice, kabineti, pomoćne prostorije, te izgrađen ulaz i lift za osobe sa invaliditetom, a predškolski dio Općina Veliko Trojstvo kojim su za potrebe dječjeg vrtića izgrađeni dnevni boravci, garderobe, kancelarije, sanitarni prostori, prostori za izolaciju, spremišta, praona i kuhinja, kroz financiranje iz sredstava Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj prema Programu ruralnog razvoja Republike Hrvatske, iz sredstva Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i iz vlastitih sredstava općine.


Prostorno je dječji vrtić veličine 767 m2, a njegov kapacitet od 54 djece u dvije vrtićke i jednoj jasličkoj skupini u cijelosti je popunjen.


Neizmjerno se za ovaj projekt zahvaljujemo na razumijevanju, pomoći i partnerskom odnosu ministrici Mariji Vučković, Ministarstvu poljoprivrede, Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i Regionalnoj razvojnoj agenciji, ali i svima drugima koji su pomogli da se izgradi ovaj važan objekt predškolske i školske namjene, koji je uvelike povećao kvalitetu života i životni standard u Općini Veliko Trojstvo.Dodijeljena su i javna priznanja Općine Veliko Trojstvo, prema Odluci Općinskog  vijeća  Općine  Veliko  Trojstvo donesenoj na 27.  sjednici  održanoj  30.  ožujka  2021.  godine i to:


Plaketa Općine Veliko Trojstvo Lokalnoj akcijskoj grupi Sjeverna Bilogora za postignute izvanredne rezultate i osobite uspjehe u radu u području ukupnog ruralnog razvoja od značaja za Općinu Veliko Trojstvo.Plaketa Općine Veliko Trojstvo Javnoj ustanovi Razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije za postignute izvanredne rezultate i osobite uspjehe u radu u području ukupnog ruralnog razvoja od značaja za Općinu Veliko Trojstvo.Povelja počasnog građanina Općine Veliko Trojstvo mr. sc. Mariji  Vučković  radi  posebnih  zasluga  u  promicanju  položaja  i  ugleda  Općine  Veliko  Trojstvo,  iznimnog djelovanja  i  trajnijeg  angažiranja  od  posebnog  značenja  za  unapređenje  i  ostvarenja  iz  više  područja  razvoja,  te  razvoja Općine Veliko Trojstvo u cjelini.

Natrag