Općina Veliko Trojstvo posvećuje posebnu pažnju pravilnom gospodarenju otpadom na svom administrativno" />
Nabavljeni spremnici za odvojeno prikupljanje otpada u edukativne svrhe namijenjeni djeci predškolskog i školskog uzrasta - Općina Veliko Trojstvo
Disable Preloader

Novosti

Općina Veliko Trojstvo posvećuje posebnu pažnju pravilnom gospodarenju otpadom na svom administrativnom području, te je stoga s ciljem utjecanja na najmlađe stanovnike da pravilno razvrstavaju otpad, uspješno prijavila projekt „Nabava komunalne opreme za odvojeno prikupljanje otpada u edukativne svrhe“ na Javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Prihvatljivi i opravdani troškovi su oni koji se odnose na nabavu komunalne opreme: spremnika za odvojeno prikupljanje otpada u edukativne svrhe namijenjenih djeci predškolskog i školskog uzrasta, koji su ovih dana stigli u našu Općinu.


Vrijednost projekta iznosi 32.968,75 kuna, a provodi se uz neposredno sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.


Spremnici su predani na korištenje Dječjem vrtiću i Osnovnoj školi, a djeca u Dječjem vrtiću su danas sa svojim odgajateljicama i ravnateljicom sa zanimanjem proučili i prvi puta upotrijebili spremnike. Inače, starija odgojno-obrazovna skupina Dječjeg vrtića Veliko Trojstvo, pod nazivom "Vile i Vedi", bavi se, između ostalog, brigom za naš planet Zemlju. Svakodnevno brinu da naše Veliko Trojstvo ostane čisto. Kako bi očuvali ne samo zdravlje drugih, već i svoje zdravlje, izradili su odijela za "čišćenje". Također su osnovali i malu zadrugu te ju nazvali "Mali čuvari prirode". Niti srednja odgojno-obrazovna skupina, kao niti jaslička, ne zaostaju puno u svojim aktivnostima za velikim prijateljima. Sa aktivnostima vezanima uz brigu za okoliš i odvajanje otpada, sve odgojno-obrazovne skupine nastaviti će i dalje, uz podršku okoline, ali i svojih odgojiteljica koje ulažu velike napore u odgoj i obrazovanje naših najmlađih stanovnika.

Natrag