Mladoj obitelji dodijeljena potpora za rješavanje stambenog pitanja na području Općine Veliko Trojstvo - Općina Veliko Trojstvo
Disable Preloader

NovostiOpćina Veliko Trojstvo dodijelila je u 2022. godini, sklapanjem Ugovora o dodjeli financijske potpore dana 27. srpnja, prvu potporu mladoj obitelji za rješavanje stambenog pitanja na području Općine Veliko Trojstvo i to za gradnju kuće u najvišem iznosu od 600,00 kuna mjesečno u trajanju od 60 mjeseci.


Čestitamo mladoj obitelji na rješavanju ovog važnog životnog pitanja i veselimo se što će postati stanovnici Općine Veliko Trojstvo.


Potpora je dodijeljena temeljem Odluke Općinsko vijeće o financijskoj potpori mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja na području Općine Veliko Trojstvo kojom je utvrđeno pravo na financijsku potporu mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja na području Općine Veliko Trojstvo, visina i način isplate financijske potpore, te uvjeti i postupak dodijele, a u svrhu i s ciljem poticanja demografske obnove, regeneracije naselja, te doseljavanja, odnosno smanjenja iseljavanja mladih obitelji, kao i pomoći mladim obiteljima.


Sredstva za potporu osiguravaju se svake godine u proračunu Općine Veliko Trojstvo u iznosu ne manjem od 150.000.00 kuna, a pravo na potporu ima mlada obitelj koja radi rješavanja svog stambenog pitanja, podizanjem stambenog kredita kod kreditne institucije: kupi kuću ili stan, započne sa gradnjom kuće ili započne sa dogradnjom i/ili rekonstrukcijom kuće na području Općine Veliko Trojstvo. Potpora koja se odobrava mladoj obitelji, utvrđuje se u mjesečnoj visini kao dio mjesečnog obroka ili anuiteta podignutog stambenog kredita, najviše do 600,00 kuna mjesečno, a isplaćivati će se u ukupnom trajanju od 60 mjeseci.


Mlada obitelj potporu može ostvariti prijavom na raspisani javni poziv.
Natrag