Potpisani su ugovori kojima Općina Veliko Trojstvo nastavlja sufinanciranja usmjerena djeci i mladima u 2024. godini - Općina Veliko Trojstvo
Disable Preloader

Novosti


Općina Veliko Trojstvo je tijekom siječnja potpisala ugovore temeljem kojih nastavlja sufinanciranja usmjerena djeci i mladima u 2024. godini.


Tako su Općinski načelnik Marko Kutanjac i ravnateljica Osnovne škole Veliko Trojstvo Sanja Vranješević potpisali Ugovor o reguliranju međusobnih prava i obveza u pogledu sufinanciranju programa produženog boravka u Osnovnoj školi Veliko Trojstvo za 2024. godinu vrijedan 18.000,00 eura, kojim je na temelju Odluke Općinskog vijeća osigurano provođenja programa produženog boravka u Velikom Trojstvu za potrebe učenika kao oblika odgojno-obrazovnog rada izvan redovite nastave.


Prethodno su potpisani ugovori o sufinanciranju redovitog programa predškolskog odgoja sa Dječjim vrtićima Ciciban, Bubamara, Osmijeh i Pinokio iz Bjelovara, Šandrovcem iz Šandrovca, te Snjeguljicom iz Osijeka, temeljem kojih Općina Veliko Trojstvo sufinancira redoviti program predškolskog odgoja koji provodi dječji vrtić u iznosu od 200,00 eura mjesečno po djetetu, za u ovom trenutku 11 djece. Isto tako, potpisan je ugovor sa obrtom za djelatnosti dadilja Leptirić iz Bjelovara o sufinanciranju usluge čuvanja, brige i skrbi o djetetu predškolske dobi temeljem kojeg Općina Veliko Trojstvo sufinancira uslugu čuvanja, brige i skrbi o djetetu predškolske dobi koju pruža obrt u iznosu od 200,00 eura mjesečno po djetetu, za sada za 1 dijete. Za ova sufinanciranja osigurano je u Proračunu za 2024. godinu 30.000,00 eura. Bitno je istaknuti da Dječji vrtić Veliko Trojstvo radi sa punim kapacitetom, a trenutno ga pohađa 65-ero djece, a za njegov rad će Općina u 2024. godini izdvojiti 296.000,00 eura.


Općina sufinancira smještaj i prehranu učenika u učeničkom domu u iznosu od 60,00 eura mjesečno po učeniku temeljem sklopljenih ugovora sa Učeničkim domom "Dora Pejačević" iz  Zagreba, te Srednjom školom Bedekovčina i Graditeljskom školom Čakovec, za koju svrhu je osigurano u Proračunu 2.000,00 eura.


Nastavlja se sufinanciranje javnog prijevoza autobusima učenika srednjih škola kroz sklopljen ugovor sa Čazmatrans promet d.o.o. u iznosu od 15% cijene karte, za što je osigurano 13.000,00 eura.


Na kraju, najavljujemo da će 1. veljače biti otvoren Javni poziv za dodjelu jednokratne financijske potpore redovitim studentima akademske 2023./2024. godine, da će potpora ove godine iznositi 300,00 eura po studentu, te da je osigurano ukupno 12.000,00 eura u Proračunu Općine Veliko Trojstvo za 2024. godinu.
Natrag