Obavijest biračima o izborima za zastupnike u Hrvatski sabor - Općina Veliko Trojstvo
Disable Preloader

Novosti

Predsjednik Republike Hrvatske je 15. ožujka 2024. donio Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor.


Temeljem članka 23. Zakona o registru birača Ministarstvo pravosuđa i uprave objavljuje obavijest biračima o mogućnosti, vremenu i načinu pregleda, dopune i ispravka podataka upisanih u registar birača.


Izbori na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održat će se u srijedu 17. travnja 2024. godine.

Izbori na biračkim mjestima u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske održat će se u utorak 16. travnja 2024. i srijedu 17. travnja 2024. godine.
 

Birači mogu izvršiti pregled, dopunu i promjenu podataka upisanih u registar birača te podnijeti zahtjev za privremeni upis u registar birača izvan mjesta prebivališta, izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta, prethodnu registraciju i aktivnu registraciju. 
Svoje podatke upisane u registar birača možete provjeriti na poveznici: https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/ .
Nadležno upravno tijelo Bjelovarsko-bilogorske županije objavilo je Obavijest biračima dostupnu u nastavku, koja sadrži vrijeme, mjesto i način rada radi podnošenja zahtjeva za upis, dopunu ili promjenu podataka upisanih u registar birača te radi zaprimanja zahtjeva za privremeni upis u registar birača izvan mjesta prebivališta, prethodnu registraciju, aktivnu registraciju i izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta.
Zahtjevi se mogu predati neposredno u nadležnom upravnom tijelu ili putem sustava e-Građani. 

 

Natrag