Važna informacija za sve poljoprivredne proizvođače koji moraju imati identifikacijsku iskaznicu koja se izdaje na tem" />
Produženje valjanosti iskaznice za uporabu pesticida - Općina Veliko Trojstvo
Disable Preloader

Novosti

Važna informacija za sve poljoprivredne proizvođače koji moraju imati identifikacijsku iskaznicu koja se izdaje na temelju potvrde o položenom ispitu iz osnovnog modula izobrazbe za stjecanje i obnavljanje odgovarajućih znanja o sigurnom rukovanju s pesticidima i pravilnoj primjeni pesticida. Radi posebnih okolnosti koji su trenutno u RH, U četvrtak, 19. ožujka 2020. je u Narodnim novinama objavljena ODLUKA O PROGLAŠENJU ZAKONA O DOPUNI ZAKONA O ODRŽIVOJ UPORABI PESTICIDA (NN 32/2020) koja glasi:


»Uslijed posebnih okolnosti odnosno događaja ili određenog stanja koje se nije moglo predvidjeti i na koje se nije moglo utjecati, a koje ugrožava život i zdravlje građana, imovinu veće vrijednosti, znatno narušava okoliš, narušava gospodarsku aktivnost ili uzrokuje znatnu gospodarsku štetu, moguće je da ovlaštene pravne i fizičke osobe za provedbu izobrazbe na zahtjev obveznika izobrazbe administrativno produže valjanost iskaznice na dodatnih šest mjeseci, bez pohađanja dopunske izobrazbe.«.
Natrag